Herdenking 2022

Met muziek, een woord, een bloem.
Ondanks kou, regen en stormwinden hebben in 2020 en 2021 toen er geen herdenkingen georganiseerd konden worden vanwege de Corona pandemie, enkele tientallen mensen op 4 mei op de Schaduwkade gestaan. Gewoon gekomen, zoals elk jaar de tijd nemen om te herdenken. Prachtig!

In 2022 Muziek van Eleonore Pameijer, dwarsfluit en Melcher de Wind, die spreekt over zijn vader, die in Auschwitz werd bevrijd door Oekrainers. Die bleef na de bevrijding om als arts zijn zieke kampgenoten te kunnen bijstaan en direct over zijn kampervaringen te schrijven. Zijn boek Eindstation Auschwitz, is inmiddels wereldwijd gelezen. Zie de videoopname ervan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven