Om het werk en de financiële zaken in goede banen te leiden is de “Stichting Schaduwkade, de Nieuwe Keizersgracht herdacht”, opgericht op 23 juli 2012.
Doelstelling
Het aanbrengen en onderhouden naambordjes ter herdenking van de in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog op de Nieuwe Keizersgracht te Amsterdam tussen de Amstel en de Weesperstraat woonachtige Joodse bewoners die tijdens WO II door de bezetters zijn weggevoerd en zijn vermoord in concentratiekampen.
Het stichtingsbestuur
Bestaat uit vijf van de huidige bewoners:
Voorzitter: Suzanne Rodrigues Pereira
Secretaris: Jacob Kohnstamm
Penningmeester: Dirk Jan Veldman
Leden: Paul Citroen en Willem Zillig
Het bestuur van de stichting vergadert 3 x per jaar. Jaarlijks wordt voor goedkeuring van het financiele verslag door het bestuur de afrekening van de penningmeester gecontroleerd door een kascommissie bestaande uit 1 bestuurslid en een extern lid.
Beloningsysteem
Bestuur en leden van de initiatiefgroep ontvangen geen beloning.
Contact Stichting Schaduwkade
Emailadres: schaduwkade@schaduwkade.nl
Beleidsplan
Het beleidsplan van de Stichting behelst:
- (het toezicht op) het onderhouden van de 200 naambordjes in overleg met de betreffende gemeentediensten en de Monumentenwacht
- het organiseren van de jaarlijkse herdenking op 4 mei
- alle werkzaamheden vinden plaats op vrijwillige basis door bestuur en/of andere vrijwilligers zodat de (on-)kosten minimaal zijn. (Zie de financiële verantwoording.)
- jaarlijks doet de Stichting in de aankondiging van de herdenking (per nieuwsbrief en flyer in de buurt) een oproep tot een financiele bijdrage om het saldo van de Stichting positief te houden
Bekijk hier de pdf van de Statuten
Bekijk de pdf van de Financiele Verantwoording in het jaar van de realisatie 2013 en van de Financiën tot en met 2023.
De Stichting Schaduwkade is door de belastingdienst per 23 juli 2012 aangemerkt als een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Het bij behorende RSIN/fiscaal nummer is 8518.41.624